Специализираната прокуратура провежда акция в Държавната агенция Национална сигурност. Според информация

...
Специализираната прокуратура провежда акция в Държавната агенция Национална сигурност. Според информация
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата извършва действия в ДАНС

Специализираната прокуратура организира акция в Държавната организация " Национална сигурност ". 

Според информация на БНР, работи се по следствие против чиновници на Агенцията, за които има подозрение, че правят шпионаж в интерес на Русия. Засега публична информация от спецобвинението няма. 

Това е следващата акция на държавното обвиняване, обвързвана с шпионаж в интерес на Руската федерация. След предходни акции се стигна до отзоваването на няколко съветски дипломати.

Специализираната прокуратура и ДАНС ще дадат в петък взаимна конференция за продържаващата и акция 

Според президента Румен Радев в ДАНС работят интензивно, с цел да не позволяват шпионски действия. 

  " Държавна организация " Национална сигурност " има здрава имунна система и аз мисля, че там работят интензивно, тъй че да не позволяват никакъв пробив в Агенцията във връзка с шпионски действия ", уточни той.

Това е следващата акция на държавното обвиняване, обвързвана с шпионаж в интерес на Русия. След предходни сходни акции се стигна до оповестяване за личност нон грата на няколко съветски дипломати.

Премиерът Кирил Петков разяснява информацията, че профилираната прокуратура е желала информация от НСО за български и непознати жители, които са имали достъп до Министерски съвет през последните месеци. " Това ще е следващото безсрамие ". Така министър председателят Кирил Петков разяснява изнесеното в медиите по-рано през днешния ден изказване. 

" Аз не съм осведомен по тази причина, само че и в случай че това се окаже правилно, просто ще е цялостно безсрамие. Знаете, че сега Министерски съвет е контактна точка за Европейската прокуратура. Ако се пробват да видят кой влиза и излиза от Министерски съвет, с цел да видят кои са хората, които дават сигнали, това ще е просто следващият бойкот. Сега ще разпоредя, с цел да схвана дали е по този начин. В смисъл би трябвало да се види доста деликатно дали се пробват да управляват хората, които желаят да дават сигнали към нас, тъй като знаят към този момент, че за разлика от до момента каквото се е случвало, сигналите, които идват в Министерски съвет, непосредствено отиват при госпожа Кьовеши, когато са свързани с еврофондовете ", сподели Петков.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев съобщи за БНР, че не е желана такава информация нито от НСО, нито от администрацията на Министерски съвет. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР